Projektit

Nimi Kuvaus
EMMA - Kuuden maakunnan ennakointipilotti Etelä-Pohjanmaan, Kanta-Hämeen, Keski-Suomen, Pohjanmaan, Pirkanmaan ja Satakunnan maakuntien yhteinen ennakointikäytäntöjen kartoitus- ja kehittämishanke toteutettiin vuonna 2013. Hanketta rahoittaa em. maakuntien liittojen lisäksi työ- ja elinkeinoministeriö.
Pirkanmaan ennakointipalvelu -projekti Pirkanmaan ennakointipalvelu oli Pirkanmaan ELY-keskuksen ESR-rahoitteinen ennakointihanke, joka oli toiminnassa 11 vuoden ajan. Kaikki hankkeessa tuotetut materiaalit löytyvät täältä. Projekti päättyi 30.4.2014.
Pirkanmaan innovaatiotoiminnan tilannekuva Innovaatiotoiminnan tilannekuva tarjoaa ajantasaista tietoa pirkanmaalaisesta innovaatiotoiminnasta. Tietoa johtamalla tuetaan alueen omaa innovaatiopäätöksentekoa.
Pirkanmaan ympäristöohjelman seuranta Materiaaleja Pirkanmaan ympäristöohjelman 2011-2016 seurannasta ja toteutumisesta. Seurantaa toteuttavat yhteistyössä Pirkanmaan ELY-keskus ja Pirkanmaan liitto. Ympäristöohjelma koostuu visiosta ja sitä toteuttavista strategisista tavoitteista vuoteen 2030 sekä näitä tavoitteita eteenpäin vievistä toimenpiteistä.
Yhteismuutos 2040 Yhteismuutos 2040 on Pirkanmaan strategisten kehittäjien yhteistyötä, jolla pohjustetaan systeemisten muutosten läpivientiä. 2012 - 2014 Pirkanmaalla tehdään kehittämis- ja muutossuunnitelmia, jotka yhteentoimivina voivat olla erittäin vaikuttavia. Näitä ovat mm. maakuntakaava 2040, maakuntastrategia, maaseutuohjelma, ESR/EAKR -ohjelma, kuntien strategiat ja Innovatiiviset kaupungit -ohjelma.